Gevelreiniging word door ons toegepast op zeer verschillende ondergronden.

Allereerst reinigen wij veel gemetselde gevels.

Soms gaat dit in combinatie met het totale renoveren van de gevel. Wij hakken dan eerst de voeg uit, reinigen de gevel met de juiste techniek, zetten de nieuwe voeg in en na de juiste uitharding van voeg gaan we over tot hydrofoberen /impregneren.

Echter als de voeg nog in goede staat is kan er ook gewoon alleen gereinigd worden en waar nodig gehydrofobeerd/geimpregneerd.

Technieken die wij meestal toepassen zijn de kokendheet water techniek of de softstraaltechniek.

De kokendheet water techniek  betekent dat er met een hoge temperatuur (± 110°C ) gekoppeld aan een gepaste druk wordt gereinigd waardoor de ondergrond, in het geval van bakstenen de patinalaag, zo min mogelijk wordt aangetast. Door met kokend water de ondergrond tot op de juiste temperatuur te verhitten, wordt vervuiling en aanslag al het ware stomend verwijderd.

IMG_1470

De softstraal techniek word toegepast op gevels die sterk vervuilt zijn. Om de gevel weer te voorzien van de originele uitstraling, met de daarbij behorende originele steenkleur, moet er soms gekozen worden voor het softstralen.

Een speciaal mineraal word dan in een ketel vermengd met water en onder gepaste druk (max 12 bar) losgelaten op de steen. Iedere korrel is verpakt met een filmlaagje vocht. Dit voorkomt overmatig stofontwikkeling maar zorgt ook voor een manier van reinigen die zo min mogelijk af doet aan de kwaliteit van de steen. Wij werken met een moderne techniek van TORBO.

In alle gevallen zal gekeken worden naar een zo’n goed mogelijk behoud van de bestaande patine of baklaag van de steen, de originele uitstraling van het pand en de wens van de klant met t oog op de uitstraling.

Voor het reinigen en onderhouden van bedrijfspanden, kijk dan onder keuzetoets bedrijfspandonderhoud