Veel bouwwerken in Nederland bestaan uit mineralen, zoals baksteen, natuursteen, beton en kalkzandstenen.

Door de poreuze structuur van deze materialen, nemen zij veel vocht op. Door deze vochtopname worden minerale ondergronden aangetast door bijvoorbeeld algen, mossen, vorst, zouten en luchtvervuiling. Dit heeft tot gevolg dat uw gevel vervuild raakt, het voegwerk aangetast wordt en er vorstschade’s kunnen ontstaan.

Impregneren is een behandeling die voorkomt dat vocht de kans krijgt om in de ondergrond te trekken.

Wij werken met impregneerproducten met een hoge graad aan indringingsvermogen en tevens een zeer hoog vaste stofgehalte (de feitelijke stof die zorgt voor het buitenhouden van vocht.) Hierdoor kunnen wij ook echte 10 jaar garantie geven! Deze impregneerproducten hebben een ademend vermogen waardoor het vocht in de gevel er wel uit kan. Mocht het voegwerk slecht zijn dan herstellen wij dat graag voordat wij de impregneerbehandeling starten, dit vanwege de zin voor t imopregneren en de garantie die wij erop geven.

Een bijkomend voordeel van gevels impregneren en hydrofoberen ten opzichte van een onbehandelde ondergrond is besparing van energiekosten. De isolatiewaarde van de gevel wordt verhoogd, doordat vocht van binnen wel naar buiten kan uitdampen en dat opname van regenwater in de steen en voeg onmogelijk is gemaakt. Vocht trekt immers kou aan!

Waarom impregneren:

  • -       Langer schone gevels
  • -       Vochtwerend
  • -       Vergroot vele malen de isolatie waarde van uw gevel
  • -       Vermindert de opname van schadelijke stoffen
  • -       Beperkt vorstschade

 

Duurzaamheid van meer dan 10 jaar en dus ook 10 jr schriftelijk garantie