Dakreiniging, waarom eigenlijk?

Uw dak is meestal 1 van de grootste onderdelen van uw woning en dus een grote blikvanger! Esthetisch is het dus fijn als het dak van uw woning of pand er mooi en verzorgt uitziet  en niet alleen uw gevel bijvoorbeeld. Niet een door vervuiling groen of bruin dak, maa de originele kleur of na speciale dakpancoating een nieuwe door u uitgezochte kleur.

Maar ook technisch is het dak natuurlijk essentieel voor uw woning. Het is de grootste bescherming tegen weersinvloeden en dus ter bescherming van de overige bouwdelen. Lekkages kunnen grote gevolgen hebben.

Door de jaren heen hebben dakpannen veel te verduren. Zon, regen, sneeuw, hagel, vrieskou etc. vragen het uiterste van dakpannen. Daarnaast hecht zich steeds meer atmosferisch vuil, mos en algen aan het dak. Dit groeit meestal waar de pan slijtage vertoont of zelfs barsten heeft. Hier blijft water staan en waar vocht is,  is voedingsbodem mos en algen. Deze op hun beurt versnellen het proces van erosie en dus ook van mogelijke lekkages.  Door het reinigen van het dak worden ook kapotte pannen en andere onvolkomenheden aan het licht gebracht.

Hoe word het dak gereinigd?

Door middel van de kokendheet water techniek. Door deze techniek toe te passen onder gepaste druk, afhankelijk van de kwaliteit van de pan en andere factoren, zorgen we ervoor dat de kwaliteit van de pan niet onnodig word aan slijtage onderhevig is en er geen water onder de pan komt.

Vervolgens spuiten wij het dak in met een algendodend middel om de laatste sporen alsnog te verwijderen. Dit middel heeft nog een langere nawerking waardoor ook het terugkeren van algen en mos vertraagd word.

Zoals altijd werkt ALLFIX Gevel&Dak veilig en met milieu vriendelijke producten!