Coaten of Impregneren van het pannendak

Zover de mogelijkheden het toelaten, wordt er een algehele dakinspectie uitgevoerd *

Hierbij word gekeken hoe te reinigen en op welke wijze er moet worden geconserveerd. Afhankelijk van soort pan coaten of impregneren. We proberen ook te zien of er pannen kapot en aan vervanging toe zijn. Verder kijken we hoe de kwaliteit van lood en zink is van de goten en schoorstenen.

Vervolgens krijgt u het juiste advies en bijpassende offerte.

Coaten op kleur

Een dak wat bestaat uit betonpannen raden wij aan te coaten met een speciale dakpancoating. Meestal na een jaar of 12 zien we dat pannen de originele kleur kwijt zijn en slijtage vertonen. Wij kunnen uit een pallet van 16 kleuren de klant laten kiezen. Deze kleurcoating zorgt voor een compleet nieuwe uitstraling van uw dak, maar zeker niet onbelangrijker is de vernieuwde kwaliteit van uw dak! De pan heeft een nieuwe, gladdere toplaag. Deze uv-bestendigde laag heeft een dichtere structuur die water en vuil werend werkt. Het heeft een  isolatiewaarde verhogende werking.

Waarom dakcoating:

 • -       Nieuwe uitstraling
 • -       Goedkoper dan nieuwe dakpannen
 • -       Sneller dan nieuwe dakpannen
 • -       Is water en vuilafstotend
 • -       UV bestendigd
 • -       Beschermt uw dakpannen langdurig
 • -       10 jaar garantie
 • -       Beschermt overige bouwdelen
 • -       Voorkomt kapotvriezen van dakpannen
 • -       Verhoogd de waarde van uw huis
 • -       Keuze uit 16 kleuren en 4 glansvarianten

 

Impregneren van ceramische pan

Een andere mogelijkheid is impregneren. Door te impregneren maken wij de dakpan water en vuil werend. Impregneren is transparant en om die reden minder geschikt voor betonpannen die de originele coating reeds kwijt is en dus een betonkleur heeft gekregen.

Dakpannen impregneren is wel een mooi alternatief voor keramische dakpannen omdat het impregneermiddel de oorspronkelijke kleur juist mooi laat uitkomen. Na het gereinigd te hebben zal deze impregneer zorgen dat het dak de mooie uitstraling lang behoud!

Geglazuurde pannen, leipannen en golfbeplating:

Geglazuurde pannen laten zich uiteraard ook goed reinigen en behandelen met algendoder. Deze pan is echter niet te conserveren.

De leipan, zowel de natuur als de kunststof pan, laat zich reinigen als ook conserveren dmv een impregneer.

 

uiteraard kunnen wij bij t bekijken van het dak niet met klimtechniek en hoogwerkers komen. Als er bij het uitvoeren blijkt dat er toch nog dingen zijn die technisch niet in orde zijn, zullen wij de klant er uiteraard van op de hoogte brengen. Eventueel meerwerk dat zich tijdens de werkzaamheden aandient, wordt met u doorgesproken en geoffreerd, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. U moet hierbij denken aan het aanbrengen van nieuwe nokvorsten of het plaatselijk herstellen van panlatten