Waarmee Kunnen Wij Jou Helpen?

vraag offerte aan

Dakreiniging

Dakreiniging, waarom eigenlijk?

Uw dak is meestal 1 van de grootste onderdelen van uw woning en dus een grote blikvanger! Esthetisch is het dus fijn als het dak van uw woning of pand er mooi en verzorgt uitziet en niet alleen uw gevel bijvoorbeeld. Niet een door vervuiling groen of bruin dak, maa de originele kleur of na speciale dakpancoating een nieuwe door u uitgezochte kleur.

Maar ook technisch is het dak natuurlijk essentieel voor uw woning. Het is de grootste bescherming tegen weersinvloeden en dus ter bescherming van de overige bouwdelen. Lekkages kunnen grote gevolgen hebben.

Door de jaren heen hebben dakpannen veel te verduren. Zon, regen, sneeuw, hagel, vrieskou etc. vragen het uiterste van dakpannen. Daarnaast hecht zich steeds meer atmosferisch vuil, mos en algen aan het dak. Dit groeit meestal waar de pan slijtage vertoont of zelfs barsten heeft. Hier blijft water staan en waar vocht is, is voedingsbodem mos en algen. Deze op hun beurt versnellen het proces van erosie en dus ook van mogelijke lekkages. Door het reinigen van het dak worden ook kapotte pannen en andere onvolkomenheden aan het licht gebracht.

Hoe word het dak gereinigd?

Door middel van de kokendheet water techniek. Door deze techniek toe te passen onder gepaste druk, afhankelijk van de kwaliteit van de pan en andere factoren, zorgen we ervoor dat de kwaliteit van de pan niet onnodig aan slijtage onderhevig is en er geen water onder de pan komt.

Vervolgens spuiten wij het dak in met een algendodend middel om de laatste sporen alsnog te verwijderen. Dit middel heeft nog een langere nawerking waardoor ook het terugkeren van algen en mos vertraagd wordt.

Zoals altijd werkt ALLFIX Gevel&Dak veilig en met milieu vriendelijke producten!

Coaten of impregneren van het pannendak

Zover de mogelijkheden het toelaten, wordt er een algehele dakinspectie uitgevoerd *

Hierbij word gekeken hoe te reinigen en op welke wijze er moet worden geconserveerd. Afhankelijk van soort pan coaten of impregneren. We proberen ook te zien of er pannen kapot en aan vervanging toe zijn. Verder kijken we hoe de kwaliteit van lood en zink is van de goten en schoorstenen.

Vervolgens krijgt u het juiste advies en bijpassende offerte.

Coaten op kleur

Een dak wat bestaat uit betonpannen raden wij aan te coaten met een speciale dakpancoating. Meestal na een jaar of 12 zien we dat pannen de originele kleur kwijt zijn en slijtage vertonen. Wij kunnen uit een pallet van 16 kleuren de klant laten kiezen. Deze kleurcoating zorgt voor een compleet nieuwe uitstraling van uw dak, maar zeker niet onbelangrijker is de vernieuwde kwaliteit van uw dak! De pan heeft een nieuwe, gladdere toplaag. Deze uv-bestendigde laag heeft een dichtere structuur die water en vuil werend werkt. Het heeft een isolatiewaarde verhogende werking.

Waarom dakcoating:

* – Nieuwe uitstraling
* – Goedkoper dan nieuwe dakpannen
* – Sneller dan nieuwe dakpannen
* – Is water en vuilafstotend
* – UV bestendigd
* – Beschermt uw dakpannen langdurig
* – 10 jaar garantie
* – Beschermt overige bouwdelen
* – Voorkomt kapotvriezen van dakpannen
* – Verhoogd de waarde van uw huis
* – Keuze uit 16 kleuren en 4 glansvarianten

services-tabs-139154408

Impregneren van ceramische pan

Een andere mogelijkheid is impregneren. Door te impregneren maken wij de dakpan water en vuil werend. Impregneren is transparant en om die reden minder geschikt voor betonpannen die de originele coating reeds kwijt is en dus een betonkleur heeft gekregen.

Dakpannen impregneren is wel een mooi alternatief voor keramische dakpannen omdat het impregneermiddel de oorspronkelijke kleur juist mooi laat uitkomen. Na het gereinigd te hebben zal deze impregneer zorgen dat het dak de mooie uitstraling lang behoud!

Geglazuurde pannen, leipannen en golfbeplating:

Geglazuurde pannen laten zich uiteraard ook goed reinigen en behandelen met algendoder. Deze pan is echter niet te conserveren.

De leipan, zowel de natuur als de kunststof pan, laat zich reinigen als ook conserveren dmv een impregneer.

* uiteraard kunnen wij bij het bekijken van het dak niet met klimtechniek en hoogwerkers komen. Als er bij het uitvoeren blijkt dat er toch nog dingen zijn die technisch niet in orde zijn, zullen wij de klant er uiteraard van op de hoogte brengen. Eventueel meerwerk dat zich tijdens de werkzaamheden aandient, wordt met u doorgesproken en geoffreerd, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. U moet hierbij denken aan het aanbrengen van nieuwe nokvorsten of het plaatselijk herstellen van panlatten.

Onderhoud

Jaarlijks onderhoud is geen overbodige luxe! U moet dan denken aan het reinigen uw dak, verzorgen en herstellen van beschadigingen aan uw dakbedekking. We geven u graag het juiste advies en daarbij passende offerte voor jaarlijks onderhoud.

Klanten & Partners

21 jaar ervaring en expertise in het reinigen, renoveren en onderhouden van gevels en daken.

VRAAG OFFERTE AAN

  VOORNAAM *
  ACHTERNAAM *
  E-MAIL ADRES *
  TELEFOONNUMMER

  Uw adres (straat + nummer + woonplaats)*

  ONDERWERP

  WAAR KUNNEN WE U MEE HELPEN?