Waarmee Kunnen Wij Jou Helpen?

vraag offerte aan

Reiniging van gevels en voegen

Weersinvloeden hebben door de jaren heen invloed op het voegwerk van gevels en schoorstenen. Voegwerk vervangen is vooral nodig als beschadiging van het voegwerk is opgetreden, als het voegwerk los gaat zitten, uitgesleten is of “verzand” is. De gevel beschermt dan niet meer voldoende tegen het weer en vorstschade kan gaan optreden.

Wij vervangen het voegwerk of herstellen het plaatselijk, zodat u weer voor vele jaren een mooie gevel heeft die goed beschermd is! Wij doen dit op een uiterst professionele manier die technisch het beste is voor uw pand maar ook esthetisch verantwoord. Onze expertise laten wij hierbij graag aan u horen, maar uw mening nemen wij daar graag in mee. Het oude voegwerk dient vakkundig te worden verwijderd. Dit moet afhankelijk van het gebruikte soort voegwerk op een specifieke manier worden gedaan. Sommige voegen dienen uitgeslepen te worden terwijl andere soorten juist uitgefreesd of ‘uitgehakt’ dienen te worden of zelfs handmatig verwijderd moeten worden. Voegwerk is er in allerlei typen; wij beheersen ze allemaal. Van de veel voorkomende platvol voeg tot het zeer specialistische knip- en snijvoegwerk.

Alle soorten voegwerken:

* Borstelvoeg
* Platvolle voeg
* Schaduwvoeg
* Verdiepte voeg
* Knipvoeg
* Snijvoeg
* Klopvoeg
* Mechanische voeg
* Daggestreep
* Doorgestrekenvoeg

De hardheidsgraad van een bestaande voeg wordt bepaald door het gebruikte recept. Door vooraf een oordeelkundige analyse ervan te maken kan deze voeg worden bijgemaakt.

Het draait daarbij in feite om een goede samenstelling en kwaliteit van de mortel en niet te vergeten het vakmanschap van vroeger! Het is van belang dat de samenstelling van de voeg zachter is dan de steen zelf, waardoor vochtschades voorkomen worden. Met name oude gebouwen die op kalkbasis zijn gemetseld, worden ernstig beschadigd wanneer er met harde specie wordt gevoegd.

Scheurherstel

Heeft u problemen met uw gemetselde gevel, scheuren in de muren, of denkt u een onveilige gevel te hebben? ALLFIX repareert gemetselde gevels zodat deze weer sterker en veiliger zijn dan ooit tevoren. Muurproblemen hebben veel oorzaken. Belangrijk hierbij is dan ook eerst de oorzaak te onderzoeken en deze, indien mogelijk, te verhelpen. Wij onderzoeken dit graag voor u! Daarna gaan wij over tot reparatie van de gevel. De wapening van roestvast staal (het zogenaamde spiraalanker) kan achteraf in bestaand metselwerk worden aangebracht.

* De wapening versterkt en stabiliseert het metselwerk op dezelfde manier als betonstaal in betonconstructies.

* De speciaal ontwikkelde vorm van de spiraalankers garandeert een optimale verbinding tussen de gescheurde muurdelen. De speciale vorm van de spiraalanker in combinatie met de speciale ankermortel, die zorgt voor hechting met het metselwerk, bewerkstelligt de nodige flexibiliteit om eventuele beweging van het metselwerk op te vangen. De wapening kan zowel recht als in een hoek aangebracht worden. Met deze methode en speciaal hiervoor ontwikkelde materialen kunnen wij scheuren in muren op een eenvoudige en kostenbesparende manier repareren.

* Lateiherstel

* Indien blijkt dat in het bestaande metselwerk geen latei aanwezig is, kan dit door middel van het op de juiste wijze aanbrengen van de spiraalvormige wapening eenvoudig achteraf worden gecreëerd. Deze oplossing kan o.a. worden toegepast voordat kozijnen worden vervangen of als men ziet dat metselwerk te veel is gaan ‘leunen’ op het kozijn.

* In sommige gevallen is het raadzaam om een hoeklijn te plaatsen.

* Spouwmuurverankering

* Onveilige gevels zijn een verborgen gevaar. Ze kunnen verzwakking van een woning of gebouw tot gevolg hebben. In het ergste geval kan dit zelfs leiden tot instorting. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 80% (!) van de gevels in Nederland niet aan de veiligheidseisen voldoet. Weinig mensen zijn zich bewust van de gevaren die een beschadigde gevel met zich meebrengt.

* Een inspectie van een woning of flat (VVE) kan aantonen dat het binnen- en buitenblad van de spouwmuur niet meer goed verbonden zijn, doordat bestaande spouwankers bijvoorbeeld door oxidatie zijn doorgeroest. Met de roestvast stalen spouwankers worden binnen- en buitenblad van een bestaande spouwmuur (opnieuw) met elkaar verbonden.

Gevelreiniging

Gevelreiniging word door ons toegepast op zeer verschillende ondergronden.

Allereerst reinigen wij veel gemetselde gevels.

Soms gaat dit in combinatie met het totale renoveren van de gevel. Wij hakken dan eerst de voeg uit, reinigen de gevel met de juiste techniek, zetten de nieuwe voeg in en na de juiste uitharding van voeg gaan we over tot hydrofoberen /impregneren.

Echter als de voeg nog in goede staat is kan er ook gewoon alleen gereinigd worden en waar nodig gehydrofobeerd/geimpregneerd.

Technieken die wij meestal toepassen zijn de kokendheet water techniek of de softstraaltechniek.

De kokendheet water techniek betekent dat er met een hoge temperatuur (± 110°C ) gekoppeld aan een gepaste druk wordt gereinigd waardoor de ondergrond, in het geval van bakstenen de patinalaag, zo min mogelijk wordt aangetast. Door met kokend water de ondergrond tot op de juiste temperatuur te verhitten, wordt vervuiling en aanslag al het ware stomend verwijderd.

De softstraal techniek word toegepast op gevels die sterk vervuilt zijn. Om de gevel weer te voorzien van de originele uitstraling, met de daarbij behorende originele steenkleur, moet er soms gekozen worden voor het softstralen.

Een speciaal mineraal word dan in een ketel vermengd met water en onder gepaste druk (max 12 bar) losgelaten op de steen. Iedere korrel is verpakt met een filmlaagje vocht. Dit voorkomt overmatig stofontwikkeling maar zorgt ook voor een manier van reinigen die zo min mogelijk af doet aan de kwaliteit van de steen. Wij werken met een moderne techniek van TORBO.

In alle gevallen zal gekeken worden naar een zo’n goed mogelijk behoud van de bestaande patine of baklaag van de steen, de originele uitstraling van het pand en de wens van de klant met t oog op de uitstraling.

Voor het reinigen en onderhouden van bedrijfspanden, kijk dan onder keuzetoets bedrijfspandonderhoud

Impregneren

Veel bouwwerken in Nederland bestaan uit mineralen, zoals baksteen, natuursteen, beton en kalkzandstenen.

Door de poreuze structuur van deze materialen, nemen zij veel vocht op. Door deze vochtopname worden minerale ondergronden aangetast door bijvoorbeeld algen, mossen, vorst, zouten en luchtvervuiling. Dit heeft tot gevolg dat uw gevel vervuild raakt, het voegwerk aangetast wordt en er vorstschade’s kunnen ontstaan.

Impregneren is een behandeling die voorkomt dat vocht de kans krijgt om in de ondergrond te trekken.

Wij werken met impregneerproducten met een hoge graad aan indringingsvermogen en tevens een zeer hoog vaste stofgehalte (de feitelijke stof die zorgt voor het buiten houden van vocht.) Hierdoor kunnen wij ook echte 10 jaar garantie geven! Deze impregneerproducten hebben een ademend vermogen waardoor het vocht in de gevel er wel uit kan. Mocht het voegwerk slecht zijn dan herstellen wij dat graag voordat wij de impregneerbehandeling starten, dit vanwege de zin voor ’t imopregneren en de garantie die wij erop geven.

Een bijkomend voordeel van gevels impregneren en hydrofoberen ten opzichte van een onbehandelde ondergrond is besparing van energiekosten. De isolatiewaarde van de gevel wordt verhoogd, doordat vocht van binnen wel naar buiten kan uitdampen en dat opname van regenwater in de steen en voeg onmogelijk is gemaakt. Vocht trekt immers kou aan!

Waarom impregneren:

* – Langer schone gevels
* – Vochtwerend
* – Vergroot vele malen de isolatie waarde van uw gevel
* – Vermindert de opname van schadelijke stoffen
* – Beperkt vorstschade

Duurzaamheid van meer dan 10 jaar en dus ook 10 jr schriftelijk garantie

Alles onder 1 dak

Nagenoeg alles aan de buitenkant van of op het terrein rondom uw pand of woning kunnen wij bewerkstelligen.  Zoals bijvoorbeeld verfcoaten, uw gevel kunt u in een kleur naar wens laten verfcoaten. Deze verfcoating is van hoogwaardige kwaliteit. Het is vuil en vochtwerend, waterdamp doorlatend zodat het vocht in de gevel er wel uit kan.  Wij werken hiervoor graag met producten van STO, zoals lotusan.

Sommige werkzaamheden worden door deskundige partners uitgevoerd. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Klanten & Partners

VRAAG OFFERTE AAN

  VOORNAAM *
  ACHTERNAAM *
  E-MAIL ADRES *
  TELEFOONNUMMER

  Uw adres (straat + nummer + woonplaats)*

  ONDERWERP

  WAAR KUNNEN WE U MEE HELPEN?